Lasergravure: dé oplossing voor vervagende stickers

Wat als je bar- of QR-code niet meer scanbaar is?

Solden: je staat met een heleboel volk aan de kassa aan te schuiven. Je geeft de broek af die je wil kopen. De kassierster probeert de barcode in te scannen, maar deze is al zo vervaagt dat dit niet lukt. Gelukkig is het artikelnummer wél nog leesbaar. Even het artikelnummer handmatig ingeven en het probleem is opgelost. Maar wat als je nu geen artikelnummer kan ingeven? 

Met het hierboven geschetste probleem had Katoen Natie te kampen.Op al hun machines hingen stickers met een unieke identificatie- en QR-code. Deze informatie is belangrijk voor de driemaandelijkse onderhoudsbeurt van de machines. Echter waren deze stickers door de veeleisende omgeving na een tijdje niet meer scanbaar. Het havenbedrijf was was dus op zoek naar een betaalbaar en duurzaam alternatief voor de vervagende stickers. En dit in de kenmerkende bedrijfskleuren rood en wit. En zo komen we bij lasergegraveerde labels uit laminaat met een ruwe acrylaat toplaag.

Gegraveerd machinelabel met QR-code

Waarom kiezen voor een lasergravure?

Laminaat is onderhoudsvriendelijk, reflecteert niet en is kras-, UV- en weerbestendig. Ideaal voor industriële toepassingen. Daarbij is het materiaal in verschillende kleuren beschikbaar, dus ook in de Katoen natie-kleuren. Bovendien vervaagt een  lasergegraveerd label nooit.

“Ondertussen is de keuring geweest dd 16/02/18 – de labels zagen er nog zeer goed uit. Dus ik denk wel dat dit een goede oplossing was.”

Meer Verhalen

Van puzzel tot kubus: een gelaserd aandenken uit multiplex

Interieurbedrijf Maes Boons NV wou hun bezoekers een leuk aandenken meegeven. Lasergraveren bood de oplossing.

Lees meer

Signalisatie voor uitvaartplanner

Lees hier waarom Sereni voor een lasergegraveerd naambord koos.

Lees meer

Laten we praten

Neem contact op

OVER LASER TALES
Wij verbeteren de communicatie van bedrijven en organisaties dankzij lasergraveren.
Wij werken vanuit de regio Oost-Vlaanderen voor klanten in heel België en Nederland.

Oude Heirweg 7 – 9112 Sinaai, Belgium

Sarah@lasertales.be

+32 498 06 04 68

CONTACT